Barion Pixel

A cookie beállítások kezelése

Oldalunk és partnereink az oldal működéséhez, a teljesítmény optimalizálásához, valamint a funkciók fejlesztése vagy személyre szabása és a releváns hirdetések biztosítása érdekében cookie -kat használ. Beállításait bármikor módosíthatja, ha a webhely minden oldalának alján elérhető "BEÁLLÍTÁSOK MÓDOSÍTÁSA" linkre kattint.

Faber-Castell: A Műszaki Írószeripar Ikonja

Faber-Castell: A Műszaki Írószeripar Ikonja

Faber-Castell: A Műszaki Írószeripar Ikonja

 

Az írószer és műszaki rajzeszközök világában kevés vállalat mondhatja el magáról, hogy több, mint három évszázados múlttal rendelkezik. A németországi székhelyű Faber-Castell cég azon kevesek közé tartozik, akik hosszú múlttal büszkélkedhetnek az írószeriparban. Ebben a blog bejegyzésben részletesebben bemutatjuk a Faber-Castell cég történetét, műszaki vívmányait, termék választékát és legújabb, kiemelkedő termékeit.

A történelem háttér

 

A Faber-Castell cég története egészen 1761-ig nyúlik vissza, amikor is Kaspar Faber a németországi Steinben alapította meg saját ceruzagyárát. Kezdetben Faber csak egyszerű grafit ceruzákat gyártott, de az évek során a vállalat folyamatosan fejlesztette termékeit és bővítette termékpalettáját.

Az igazi áttörés azonban Johann Lothar von Faber, Kaspar Faber unokájának nevéhez fűződik. Ő vezette be a Faber ceruzák többféle keménységét, és ezzel egyúttal forradalmasította is az írószerpiacot. A másik nagy áttörést pedig az jelentette, amikor 1837-ben a Faber vállalat hivatalosan is elkezdte a Faber ceruzákat az Egyesült Államokba exportálni, és ezzel megnyitotta az amerikai piacot is. Lothar első fióktelepét 1849-ben nyitotta New Yorkban, majd tovább terjeszkedett. Londonban (1851), Párizsban (1855), Bécsben (1872) és Szentpéterváron (1874) sorra nyitotta meg újabb telepeit.

A Faber ceruzák és írószerek népszerűsége folyamatosan nőtt az évek során, ami a vállalat nemzetközi szintű ismertségét eredményezte. 1900-ban a Faber-család és a Castell-család összeolvadt, amikor is Lothar unokáját és örökösnőjét, Ottilie "Tilly" von Faber-t feleségül vette Alexander Castell-Rüdenhausen gróf, így létrehozva a Faber-Castell nevet, amely ma is világszerte mélt

Ma a vállalat 10 gyárat és 22 értékesítési egységet működtet, ebből hat Európában, négy Ázsiában, három Észak-Amerikában, öt Dél-Amerikában, valamint egy-egy Ausztráliában és Új-Zélandon. A Faber-Castell csoport körülbelül 8000 alkalmazottat foglalkoztat, és több mint 120 országban folytat üzleti tevékenységet.

 

 

Műszaki Vívmányok

 

A Faber-Castell cég a kezdetektől fogva arra törekedett, hogy a legmagasabb minőségű írószertermékeket kínálja a felhasználóknak. Ennek eredményeként számos műszaki vívmány köthető a vállalathoz.

Grafit ceruzák fejlesztése: Johann Lothar von Fabernek köszönhetően a vállalat különböző keménységű grafit ceruzákat kezdett gyártani, amelyek ma is alapvető eszközei a művészeknek és műszaki rajzolóknak.

Tollak és tinták: A Faber-Castell cég kiváló minőségű tollakat és tintákat is gyárt. Ezek a termékek hozzájárultak az íráskultúra fejlődéséhez.

Színes ceruzák: A Faber-Castell több mint 250 éves tapasztalattal rendelkezik a színes ceruzák gyártásában, és a vállalat számos innovációt vezetett be ezen a területen, például a vízbázisú színezékeket.

Műszaki rajzeszközök: A Faber-Castell műszaki ceruzái és tollai a mérnökök és műszaki rajzolók legjobb barátja. Precíz vonalvezetésük és minőségük miatt elismertek a szakmai körökben.

 

 

Kiemelkedő Termékek

 

A Faber-Castell cég folyamatosan fejleszti termékeit, és mindig kész új innovációk bevezetésére. Néhány a legújabb kiemelkedő termékeik közül:

Graf von Faber-Castell Perfect Pencil: Ez a luxusceruza-tartó rendszer a funkcionalitást és az eleganciát ötvözi. A ceruza tartóban található élező és radír is, így mindig kéznél vannak a legfontosabb írószer eszközök.

 

 

Graf von Faber-Castell Pen of the Year: Ez a limitált kiadású tollsorozat a vállalat művészi képességeit mutatja be, különleges anyagok és technikák felhasználásával.

 

 

Faber-Castell Polychromos Akvarell Ceruzák: Ezek a ceruzák a legújabb technológiát alkalmazzák a vízbázisú ceruzák között kifejezetten művészek számára. A készlet ceruzáit prémium fényállóság jellemzi, s 120 féle színben elérhetőek. Fém- és fadobozos kivitelben kaphatóak.